Refraktometer na meranie ovocných štiav a slaných nálevov ATC 203

Refraktometer na meranie ovocných štiav a slaných nálevov ATC 203 (1)
  • Refraktometer na meranie ovocných štiav a slaných nálevov ATC 203 (1)
  • Refraktometer na meranie ovocných štiav a slaných nálevov ATC 203 (2)
  • Refraktometer na meranie ovocných štiav a slaných nálevov ATC 203 (3)
  • Refraktometer na meranie ovocných štiav a slaných nálevov ATC 203 (4)

Kvalitný optický prístroj na meranie cukornatosti ovocných a zeleninových štiav (0 - 32 % Brix) a slanosti vody či slaných nálevov (0 - 28 %). Viac informácií

 Na vyžiadanie 
31,60
26,33 bez DPH
DPH:
20 %
ks
Výrobca:
Genborx
Katalógové číslo:
2600000ATC203
EAN:
8596386010242

Kvalitný optický prístroj / refraktometer s automatickou teplotnou kompenzáciou je určený predovšetkým pre meranie cukornatosti ovocných a zeleninových štiav (% Brix) a slanosti vody či slaných nálevov (%).

  • refraktometer je prístroj na meranie indexu lomu lúča svetla a takto možno určovať zloženie kvapalných zmesí či čistoty látok
  • tento refraktometer sa používa všade tam, kde je potrebné zisťovať cukornatosť roztokov, ovocných a zeleninových štiav a obsahu oleja vo vode (olejových emulzií) v rozsahu 0 až 32% Brix a takisto slanosť vody či slaných nálevov v rozsahu 0 až 28%. Možno ho použiť aj na pestovateľské pálenie ovocia - pre meranie cukornatosti ovocného rmutu a kvasu pri procese fermentácie (prirodzené alkoholové kvasenie).
  • meranie refraktometrom je veľmi jednoduché, stačí kvapnúť kvapku meranej látky na zošikmený optický hranol prístroja, priklopiť krytku hranola (látka sa rozprestrie), pozrieť sa proti svetlu do okuláru prístroja, prípadne ho zaostriť a na príslušnej stupnici v zornom poli je možné hneď odpočítať hodnotu cukornatosti / percentuálneho obsahu cukru (% Brix) alebo slanosti (%) podľa rozhranie medzi osvetlenou a neosvetlenou časťou
  • veľká, dobre čitateľná stupnica pre obsah cukru v% / pre obsah (0 - 32% Brix) a tiež pre slanosť (0 - 28% salinity) s vyznačením stupňa nasýtenosti slaného roztoku (SATURATION POINT), teda bodu, pri ktorom sa už v roztoku nerozpustí žiadna ďalšia soľ, možnosť doostrenie
  • stupnice Brix sa používa na meranie koncentrácie rozpustenej látky (predovšetkým cukru) v ovocí, v zelenine, v džúsoch, v muštoch, v nealkoholických nápojoch a pod.,% Brix = univerzálna jednotka pre obsah cukru vztiahnutá na sacharózu (repný cukor), charakterizuje koncentráciu sacharózy v hmotnostných percentách, 1% Brix = 1 g sacharózy (repného cukru) v 100 g napr. muštu
  • vysoké rozlíšenie merania (0,2% Brix i salinity) i presnosť merania (± 0,2% Brix i salinity)
  • ATC / systém automatickej teplotnej kompenzácie (pri teplote 0°C až 30°C nie je nutná žiadna kalibrácia)
  • pre meranie prístroj nepotrebuje žiadnu batériu
  • ľahká, ale veľmi odolná konštrukcia telesa prístroja zo špeciálnej alumíniovej zliatiny
  • časť prístroja je vybavená mäkkým, gumovým krytom pre komfortné držanie bez nebezpečenstva smeknutí sa ruky
  • nevyžaduje prakticky žiadnu údržbu
  • vysoká prevádzková spoľahlivosť a dlhá životnosť



Obsah dodávky:
1 ks   refraktometer pre meranie cukornatosti aj slanosti
1 ks   praktické a mechanicky odolné plastové puzdro
1 ks   pipeta pre odber vzorky
1 ks   skrutkovač na kalibráciu prístroja
1 ks   antistatická čistiaca handrička na optický hranol

Parametre:

rozsah stupnice pre meranie cukornatosti  
rozsah stupnice pre meranie slanosti
rozlíšenie (obe stupnice)
presnosť (obe stupnice)
rozmery
hmotnosť refraktometra
hmotnosť refraktometra vr. obalu
0% až 32% Brix
0% až 28% salinity
0,2%
± 0,2%
175 x 30/40 mm
151 g
304 g
Refraktometer na meranie ovocných štiav a slaných nálevov ATC 203 (2) Refraktometer na meranie ovocných štiav a slaných nálevov ATC 203 (3) Refraktometer na meranie ovocných štiav a slaných nálevov ATC 203 (4)