Refraktometer univerzálny pre ovocné koncentráty (džúsy, sirupy, džemy atď.) ATC 62

Refraktometer univerzálny pre ovocné koncentráty (džúsy, sirupy, džemy atď.) ATC 62 (1)
  • Refraktometer univerzálny pre ovocné koncentráty (džúsy, sirupy, džemy atď.) ATC 62 (1)
  • Refraktometer univerzálny pre ovocné koncentráty (džúsy, sirupy, džemy atď.) ATC 62 (2)
  • Refraktometer univerzálny pre ovocné koncentráty (džúsy, sirupy, džemy atď.) ATC 62 (3)
  • Refraktometer univerzálny pre ovocné koncentráty (džúsy, sirupy, džemy atď.) ATC 62 (4)

Kvalitný refraktometer / brixmetr pre meranie obsahu cukru v ovocných koncentrátoch / džúsoch, sirupoch, džemoch, kondenzovanom mlieku a pod. v rozsahu 28 - 62 % Brix. Viac informácií

 Skladom > 5 ks
31,60
26,33 bez DPH
DPH:
20 %
ks
Výrobca:
Genborx
Katalógové číslo:
26000000ATC62
EAN:
8596386010181

Kvalitný refraktometer / brixmetr s automatickou teplotnou kompenzáciou je určený predovšetkým pre meranie obsahu cukru v ovocných koncentrátoch / džúsoch, sirupoch, džemoch, kondenzovanom mlieku a pod.

  • refraktometer je prístroj na meranie indexu lomu lúča svetla a takto možno určovať zloženie kvapalných zmesí či čistoty látok
  • tento refraktometer / brixmetr sa používa všade tam, kde je potrebné zisťovať percentuálny obsah cukru v ovocných koncentrátoch / džúsoch, v sirupoch, v ovocné džemy, v kondenzovanom mlieku, v rastlinných olejoch, v melase apod. v rozsahu 28 až 62% Brix
  • meranie refraktometrom je veľmi jednoduché, stačí kvapnúť kvapku meranej látky na zošikmený optický hranol prístroja, priklopiť krytku hranola (látka sa rozprestrie), pozrieť sa proti svetlu do okuláru prístroja, prípadne ho zaostriť a na príslušnej stupnici v zornom poli je možné hneď odpočítať hodnotu cukornatosti (%) podľa rozhranie medzi osvetlenou a neosvetlenou časťou
  • veľká, dobre čitateľná stupnica pre obsah cukru v% (28 - 62% Brix), možnosť doostrenia
  • stupnice Brix sa používa na meranie koncentrácie rozpustenej látky (predovšetkým cukru) v ovocí, v zelenine, v džúsoch, v muštoch, v nealkoholických nápojoch a pod.,% Brix = univerzálna jednotka pre obsah cukru vztiahnutá na sacharózu (repný cukor), charakterizuje koncentráciu sacharózy v hmotnostných percentách, 1% Brix = 1 g sacharózy (repného cukru) v 100 g napr. muštu
  • vysoké rozlíšenie merania i presnosť merania
  • ATC / systém automatickej teplotnej kompenzácie (pri teplote 10°C až 30°C nie je nutná žiadna kalibrácia)
  • pre meranie prístroj nepotrebuje žiadnu batériu
  • ľahká, ale veľmi odolná konštrukcia telesa prístroja zo špeciálnej alumíniovej zliatiny
  • časť prístroja je vybavená mäkkým, gumovým krytom pre komfortné držanie bez nebezpečenstva smeknutí sa ruky
  • nevyžaduje prakticky žiadnu údržbu
  • vysoká prevádzková spoľahlivosť a dlhá životnosť



Obsah dodávky:
1 ks   refraktometer pre meranie cukornatosti
1 ks   praktické a mechanicky odolné plastové puzdro
1 ks   pipeta pre odber vzorky
1 ks   skrutkovač na kalibráciu prístroja
1 ks   antistatická čistiaca handrička na optický hranol

Parametre:

rozsah stupnice pre meranie cukornatosti  
rozlíšenie (obe stupnice)
presnosť (obe stupnice)
rozmery
hmotnosť refraktometra
hmotnosť refraktometra vr. obalu
28% až 62% Brix
0,2%
± 0,2%
155 x 30/40 mm
117 g
270 g
Refraktometer univerzálny pre ovocné koncentráty (džúsy, sirupy, džemy atď.) ATC 62 (2) Refraktometer univerzálny pre ovocné koncentráty (džúsy, sirupy, džemy atď.) ATC 62 (3) Refraktometer univerzálny pre ovocné koncentráty (džúsy, sirupy, džemy atď.) ATC 62 (4)